matrjos creates

Itt van az ősz, itt van újra

2017. október 05. 22:41 - Matrjos

Szögezzük le, hogy sosem szerettem az őszt. Gyerekként vártam, hogy Apukámmal menjünk gesztenyét szedni, mert az nálunk apa-lánya program volt, de soha semmi mást nem kedveltem benne. Utáltam, hogy vége a nyárnak és hamarosan jön a tél. A hideg esős vagy ködös reggelekről nem is beszélve. Mióta gyerekeim vannak viszont imádom, mert ők imádják. A színes faleveleket, a gesztenyét, makkot, bármilyen szép színű termést. De nem csak gyűjtik, hanem valamit készítenünk is kell belőle :) De mostanában emiatt én is nyitott szemmel járok és amikor az ember meglátja ezeket a színeket... Nem is tudom, hogyan tudtam nem szeretni...

fullsizerender_3.jpg

Természetesen, mint oly sok gyereknek, nekik is állandó program a gesztenye/makk ember és állatok készítése.

fullsizerender_9.jpg

Mivel nálunk a kisebbik sosem elégedett a sablonossal, így természetesen a gesztenyéből is dínót kért. Így idéna  fogpiszkáló mellett papírt is használtunk. Íme egy gesztenye-dinó :)

fullsizerender_10.jpg

De emellett, akár ha csak egy nagy áátetsző tálba vagy kaspóba teszünk egy átlátszó mécsestratót mécsessel és a két fal közé gesztenyét teszünk, érdekes, hangulatos dolgot érhetünk el.

fullsizerender_2.jpg

Gesztenyéből ezen kívűl ajtódíszt is készíthetünk, ha körberagasztjuk egy koszorúra a gesztenyéket. Ragasztópisztollyal sikerülhet hosszútavra rávarázsolni.

img_6207.JPG

Ajtódísznél maradva, a pompás ezerféle színben és árnyalatban pompázó levelehet is fel lehet használni, szintén koszorú alapra ragasztva.

fullsizerender_5.jpg

De nagyon kedves játékunk az is, hogy egy szép levelet a papírra ragasztva, tovább kell képzelni és rajzolni, minek is lehet a része.

fullsizerender_7.jpg

És mivel nekem nagy mániám a kalligráfia, így természetesen a gyönyörű színekhez a színátmenetes írás dukál.

fullsizerender_8.jpg

fullsizerender_4.jpg

fullsizerender_6.jpg

Hát egyelőre ezekre került sor nálunk, remélem pár hét múlva még lesz alkalmam új ötleteket is találni és megosztani.

Save

Save

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://matrjoscreates.blog.hu/api/trackback/id/tr9512932241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása