matrjos creates

A nem kézzel fogható ajándékok problémája

2019. március 15. 23:22 - Matrjos

Mivel néha úgy érzem, elborítanak minket a tárgyak, szoktam a gyerekeknek inkább élményt vásárolni és erre bíztatom a rokonokat is. Nyilván jók az ajándékok is, de egy-két kivétellel nem emlékszünk a gyerekkori játékainkra, viiszont egy-egy élmény még most is visszaköszön. Szerencsére amúgy is imádnak programozni és minden hozzájuk közelállót szeretnek, így nem is tűnik rossz ötletnek. Az egyetlen bibi az, amikor nem igazán tudsz átnyújtani semmit. A jegy még ok, elteszi, nézegeti, várja, de még az sem adja át nekik igazán.

Az öcsém nagyszerű találmánya volt ez az állatkertbe invitáló ajándék. Elvitték Emmát egy egész napos állatkertezésre és hogy kellőképp várja, készített neki egy ilyen kis téphető papírost. Emma minden reggel ezzel kelt és imádta a mókát. Szóval valószínű a jövőben én is alkalmazom ;)

screenshot_2019-03-15_at_23_20_55.png

screenshot_2019-03-15_at_23_20_35.png

Szólj hozzá!

Erdei farsang

2019. március 06. 22:43 - Matrjos

Mivel vége a farsangi szezonnak, gondoltam ideje lenne ezt a posztot is megírni, hátha hasznosítja valaki jövőre :) Az idei farsang az erdő jegyében telt: az iskolában konkrétan meg lett határozva az erdő, mint téma és ennek megfelelően kellett felöltözni. A nagy lányom így őznek öltözött, a kicsi pedig erre a vonatra felülve rókának. A jelmezt a szokásos alapokra építettem. Először fogtam egy-egy fehér felsőt és harisnyát és a szokásos Colombus ruhafestéket használva befestettem őket. A rókánál a korall, az őznél a divatbarna színt választottam. A szoknyát a már többször említett csomózós módszerrel készítettem. (Korábbi farsangi posztnál megtaláljátok.) Az őzikére még fehér pöttyöket is varrtam, amik filcanyagból készültek. Az őzgida farkincáját és a füleket mindkét állathoz bébiplüssből készítettem. A divatbarna szín hibátlanul befogta a bébiplüsst, de a korall sajnos nem, így azt végül textilfilccel színeztem be. Amiről még nem esett szó, az a róka farkincája. Ezt nemez anyagból készítettem, ráragasztva a fehér bébiplüsst.img_3062.JPG

 Hát így telt a farsang nálunk egy kis erdei gyilkos galócával :) Remélem mindenkinél jól sikerült!

screenshot_2019-03-06_at_22_39_27.png

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása