matrjos creates

Az imádott tökfaragás

2023. október 23. 11:08 - Matrjos

Na jó, igazából a gyerekek imádják. Mert lehet trutyizni a belsejét és utána ha jól készült, valóban vicces vagy rémisztő, néha akár szép is. Szülőként, azért mindig kellő óvintézkedéseket teszek. Például letakarom az egész asztalt. De alább néhány tök, amit mi készítettünk az utóbbi években. Van közöttük faragott és festett is, mert néha ez utóbbi is lehet érdekes a gyerekeknek.

A faragott félelmetes/vicces tökök. Itt-ott, például Tiger-ben lehet kapni sablonokat is, amiket átrajzolva egyszerűbb a faragás. Néhány ezek közül úgy készült, néhány pedig az "ahogy esik, úgy puffan" módszert követve. Ami nagyon hasznos, ha mondjuk csavarhúzóval apró lyukakat készít az ember a megrajzolt vonal mentén és úgy könnyebb pontosnak lenni a vágásnál, mint késsel.

img-2264.JPG

Lett néhány szép is. Itt a trükk, hogy mézeskalács kiszúrókkal előkészítettem a lyukakat és ahogy kikapartuka  belét, megjelent a lyuk.

img-1591.jpgimg-1650.jpg

Ezen felül, ahogy emíltettem, néha festünk.  Általában kerámiafestéket használunk, azzal könnyebb úgy festeni, hogy valóban befedje. Ez jó szorakozás felnőtteknek és gyerekeknek is.

És a lányok is:

Mindenkinek jó készülődést! :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://matrjoscreates.blog.hu/api/trackback/id/tr3618241129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása