matrjos creates

Minek nekünk egy újabb farsang?

2017. október 24. 22:59 - Matrjos

Pár évvel ezelőtt puffogtam ezen a Facebookon, hogy minek nekünk egy újabb farsang és hogy a saját farsangunkat lassan már nem is ünnepeljük, bezzeg a Halloween-t. És most itt állok két gyerekkel és rájöttem, hogy igenis nagyon vicces a Halloween és teljesen más mint a farsang és megfér egymás mellett a kettő. Sőt, ettől ugyanúgy megemlékezem az elhunyt szeretteimről is Halottak Napján.

A gyerekeim imádják, mert vicces és emellett félelmetes is és végre egy újabb ok az ünneplésre. Tavalyi évben vettük először igazán komolyan. Évek óta faragunk tököt, de akkor ennél többet tettünk. Ráadásul a barátainkkal meg is ünnepeltük, így be is öltözhettek a csajok :)

A tökfaragásnál egy dologra ébresztett rá a barátnőm pár éve: nem késsel kell szenvedni, hanem megrajzolni és egy vékony csavarhúzóval végiglyukasztani a kontúrját a formának. Ha ez megvan, sokkal részletgazdagabb dolgokat is létre lehet hozni. Nálunk minden évben rámutat a nagyobbik egy képre, hogy ilyet szeretne és akkor azt elkészítjük. Viszont cserébe egyre többet segít. Idén már csak a mintát kellett készítenem a kikaparást megúsztam.

Ilyenek voltak eddig nálunk:

img_66be7e780d89-1.jpeg

És akkor a tökön túl... A dekorációt az akkor 5 évessel találtuk ki és valósítottuk meg. Denevért és szellemet szeretett volna. Az otthon található dolgokat használtuk fel, így lett szellem egy régi labdából és textilpelusból és denevér a wc gurigákból és fekete kartonlapból :D

fullsizerender_23.jpg

fullsizerender_18.jpg

Emellett pedig krepp papírból pompomokat és selyempapírból füzéreket gyártottunk. Ez utóbbi kivágásában azért el kellett a felnőtt kéz is.

fullsizerender_19.jpg

img_20161020_141547.jpg

És ha már szereztünk be a "Csokit vagy csalunk" játékhoz édességet londoni barátainknak köszönhetően, kellett a jelmez is. A jelmezt maguknak találták ki, az én feladatom csak a kiegészítők megtervezése és elkészítése volt. A kisebb a fekete hattyú lett. (A nagyobb éppen Hattyúk tava korszakát élte). Ő maga pedig a gonosz jégkirálynő lett, csak hogy felvehesse a kedvenc fehér ruháját. (Háttérben a selyempapírból készült motívumok).

fullsizerender_13.jpg

fullsizerender_15.jpg

A korona volt igazából ami az igazán pepecs meló volt. Üveggyöngyöket, amik jégkristályszerűek voltak, egy vékony drót segítségével ráerősítettem egy hajráfra. Kvázi folyamatosan felfűztem egy gyöngyöt, rátekertem a hajráfra, majd jött a következő. A felső résznél pedig a drótra fűztem a gyöngyöket és úgy alakítottam/formáztam, majd ezt is  adróttal ráerősítettem a hajráfra.

img_7553.JPG

És hát a vérfagyasztó bulihoz vérfagyasztó desszert is kell: szemgolyós cupcake. A szemgolyó gumicukrokat külön vettük és egy vaníliás cupcake-re helyeztük. Alatta pedig eperszirupból készült el a vér.

fullsizerender_11.jpg

És akkor még a szokásos calligráfiás dolgok a végére. Sajnos eléggé megfertőződtem, így minden poszthoz lesz legalább egy ilyen fotó is :) Ezek most éppen képeslap dekorációk, amik akár meghívónak is tökéletesek lehetnek.

fullsizerender_12.jpg

fullsizerender_22.jpg

Pár nap múlva elkészülünk az ideivel is és akkor mutatom azt is ;)

Save

Save

Save

Save

Save

komment

Itt van az ősz, itt van újra

2017. október 05. 22:41 - Matrjos

Szögezzük le, hogy sosem szerettem az őszt. Gyerekként vártam, hogy Apukámmal menjünk gesztenyét szedni, mert az nálunk apa-lánya program volt, de soha semmi mást nem kedveltem benne. Utáltam, hogy vége a nyárnak és hamarosan jön a tél. A hideg esős vagy ködös reggelekről nem is beszélve. Mióta gyerekeim vannak viszont imádom, mert ők imádják. A színes faleveleket, a gesztenyét, makkot, bármilyen szép színű termést. De nem csak gyűjtik, hanem valamit készítenünk is kell belőle :) De mostanában emiatt én is nyitott szemmel járok és amikor az ember meglátja ezeket a színeket... Nem is tudom, hogyan tudtam nem szeretni...

fullsizerender_3.jpg

Természetesen, mint oly sok gyereknek, nekik is állandó program a gesztenye/makk ember és állatok készítése.

fullsizerender_9.jpg

Mivel nálunk a kisebbik sosem elégedett a sablonossal, így természetesen a gesztenyéből is dínót kért. Így idéna  fogpiszkáló mellett papírt is használtunk. Íme egy gesztenye-dinó :)

fullsizerender_10.jpg

De emellett, akár ha csak egy nagy áátetsző tálba vagy kaspóba teszünk egy átlátszó mécsestratót mécsessel és a két fal közé gesztenyét teszünk, érdekes, hangulatos dolgot érhetünk el.

fullsizerender_2.jpg

Gesztenyéből ezen kívűl ajtódíszt is készíthetünk, ha körberagasztjuk egy koszorúra a gesztenyéket. Ragasztópisztollyal sikerülhet hosszútavra rávarázsolni.

img_6207.JPG

Ajtódísznél maradva, a pompás ezerféle színben és árnyalatban pompázó levelehet is fel lehet használni, szintén koszorú alapra ragasztva.

fullsizerender_5.jpg

De nagyon kedves játékunk az is, hogy egy szép levelet a papírra ragasztva, tovább kell képzelni és rajzolni, minek is lehet a része.

fullsizerender_7.jpg

És mivel nekem nagy mániám a kalligráfia, így természetesen a gyönyörű színekhez a színátmenetes írás dukál.

fullsizerender_8.jpg

fullsizerender_4.jpg

fullsizerender_6.jpg

Hát egyelőre ezekre került sor nálunk, remélem pár hét múlva még lesz alkalmam új ötleteket is találni és megosztani.

Save

Save

komment
süti beállítások módosítása