matrjos creates

Anyák napja, Apák napja

2018. május 27. 17:15 - Matrjos

Néhány évvel ezelőttig az apák napja nem igazán létezett Magyarországon, az utóbbi időben viszont kezd egyre inkább ez az ünnep is meghonosulni és fontossá válni. Én ennek nagyon örülök, hát még a férjem. De egyébként is, azáltal, hogy a férfiak egyre nagyobb szerepet töltenek be a gyereknevelésben igenis fontos az ő "munkájukért" is köszönetet mondani. Bár ebben a posztban még nem lesz szó az apák napi ajándékról, mert nem szeretném előre lelőni a meglepetést, de itt bemutatom az idei anyák napi ajándékokat, amiket a gyerekekkel készítettünk és az egyik szerintem apukáknak/nagyapáknak is tökéletes lehet ;)

Az idén két dolgot is készítettünk. Az első egy kis ékszeres tálka (vagy persze bármi apróság tárolására is jó). Az általam többször emlegetett és nagyon kedvelt Tigeres fehér agyagot használtam alapnak. Kinyújtottam egy darabot, belenyomtam a kezüket annyira, hogy már látszódjon a tenyérlenyomatuk és azt körbevágtam. Ezután belenyomkodtam egy kisebb mély tálkába, hogy felvegye annak ívességét és ne legyen lapos és hagyni benne megszáradni és megkeményedni.

img_0428.JPG

Akár így fehéren is tökéletes, de a csajok ki is festették.

img_0431.JPG

A kis kéz formájú tartó mellé mécsestartó is készült, amit ugyanabból az anyagból kekszszaggatóval vágtak ki a gyerekek szív formájúra, belenyomtak egy mécsest, hogy a helye meglegyen és a száradás után kifestették.

img_4457_1.jpg

Emellett készült még egy dolog, mert az egyik nagymama könyvet olvas, a másik keresztrejtvényt fejt sokat és így mindketten hasznát veszik a könyvjelzőnek. Lefotóztam a két lányt, megtükröztem a képet és előhívattam. Összeragasztottam a két képet, kivágtam és a tetejére egy lyukat fúrtam, amibe beleraktam egy szalagot. Így egy kétoldalas könyvjelzőt kaptam. Próbáltam azt az érzetet kelteni, hogy egy zsinórba kapaszkodnak.

img_0546_2.jpg

Nem sokára jövök majd az apák napi ajándékokkal is ;)

komment
süti beállítások módosítása